Kolmoisdiagnoosi

Mielenterveys- ja päihdeongelmiin ajaudutaan usein myös somaattisten sairauksien, kipu- ja särkytilojen vuoksi. Psykosomaattinen häiriö on mielen ja kehon tila, jonka aiheuttajan oletetaan olevan psyykkinen. 

Kaksoisdiagnoosi merkitsee sitä, että potilaalla on alkoholiriippuvuuden lisäksi alkoholista riippumaton psykiatrinen häiriö. Jos potilaalla on alkoholiriippuvuuden ja psykiatrisen häiriön lisäksi joku somaattinen sairaus puhutaan kolmoisdiagnoosista.

Somatisaatiohäiriöstä kärsivillä ilmenee usein muita psykiatrisia häiriöitä, kuten esimerkiksi vakavaa masennusta tai paniikkihäiriötä. 


Oireyhtymästä kärsivät ajautuvat usein jatkuvaan kipu- ja ahdistuslääkkeiden käyttöön sekä sen myötä lääkeriippuvuuteen.

Psykosomaattinen = mielen ja kehon tila, jonka aiheuttajan oletetaan olevan psyykkinen. Somaattinen = elimellinen, fyysinen, ruumiillinen. 

2DG ja sen aiheuttama ongelmakierre ja oireiden kerrannaisvaikutukset johtavat usein itselääkitykseen päihteillä. Tämä on usein nopein ja helpoin tapa saada helpotusta huonoon oloon mutta lopulta päihteet vaan vahvistavat oireita ja heikentävät lääkkeiden vaikutusta.

Oireilu ja ongelmat kuuluvat normaaliin elämään! 


Ongelmakierre pitää sisällään oireita ja oheisongelmia, jotka monesti pistetään suoraan sairauden, kuten kaksisuuntaisen mielialahäiriön piikkiin. Oireet, kuten mielialanvaihtelut, väsymys, uniongelmat, stressi, masentuneisuus jne. kuuluvat kuitenkin myös täysin normaaliin elämään.
.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi ja kaksisuuntainen mielialahäiriö

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkehoito