2piste: ryhmän jäsenien lausuntoja

Marjaana: ”2piste:-tapaamisissa voi puhua päihde- ja mt-ongelmista ristiin rastiin. Osallistujien kokemukset antavat monipuolisen kuvan tavoista elää raittiina ja selviytyä samalla mt-ongelmiensa kanssa. Tapaamisissa kuulee myös hyvistä ja huonoista hoitokokemuksista sekä keinoista, jotka auttavat vaatimaan parempaa hoitoa.


Luennot ovat olleet ryhmän parasta antia. 
Mikään muu taho ei tällaista kaksoisongelmaisille tarjoa!” -Marjaana (kaksisuuntainen mielialahäiriö/huumeongelma)

Mikko: ”Tulin ensimmäisen kerran tapaamiseen noin vuosi sitten. Olin lopettanut alkoholin käytön pari kuukautta sitten ja palautumassa vaikeasta masennuksesta. Ryhmä osoittautui sopivaksi. Osallistujien ongelmat ja ajatukset olivat lähellä omiani. On hyvä, että jokaiselle tapaamiselle on etukäteen ilmoitettu aihe, jolloin voin valita juuri ne tapaamiset, joissa aihe on sopiva ja kiinnostaa minua. -Mikko (vaikea masennus, alkoholi)

Lukkis: ”A-klinikan työntekijä yritti saada mua kirjoittamaan luonnehdinnan siitä, kuka olen. Mietin sitä paljon mutten kyennyt. Kuvio selvisi, kun 2PISTE-ryhmän tehtävänä oli 4-kenttäanalyysi (SWOT), jossa määriteltiin omat Vahvuudet, Heikkoudet, Mahdollisuudet ja Uhkatekijät. Tällä onnistuin laatimaan raamit omalle persoonallisuudelleni. Sokrateskin sanoi: Tunne itsesi!” -Lukkis (ADHD, Epävakaa persoonallisuushäiriö, päihteiden kohdalla kaikki käy)

Arto: ”Ryhmä jossa voin käsitellä livenä samanaikaisesti kumpaakin ongelmaani ja joka järjestää myös luentoja, herätti heti mielenkiintoni. Otinkin sen heti osaksi kuntoutus- ja hoito-ohjelmaani. Ryhmätapaamisten ajankohta perjantai-iltaisin on erinomainen, koska juuri tuo aika on vaarallista retkahtamisen kannalta. 2PISTE-nettiryhmässä on myös hyvä purkaa ja vaihtaa ajatuksiaan tapaamisten välillä. -Arto (Kaksisuuntainen mielialahäiriö, alkoholiongelma)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi ja kaksisuuntainen mielialahäiriö

Kolmoisdiagnoosi

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkehoito