KAKSOISPISTE:


KAKSOISPISTE: 
(2piste:) on Suomen ensimmäinen ja ainoa vertaisryhmä kaksoisdiagnoosin kanssa painiville miehille ja naisille, joilla mielenterveys- ja päihdeongelmat ovat kietoutuneet yhteen vaikeasti hoidettavaksi kokonaisuudeksi.

2PISTE: Perustaa toimintansa kaksoisdiagnoosiin sekä integroituun ryhmäterapiaan, jossa mielenterveys- ja päihdeongelmia käsitellään samanaikaisesti kokonaisongelman lähtökohdista. Lähtökohtana ovat mielenterveysongelmat päihderiippuvuuden taustalla.

2PISTE: Toiminnan tavoitteita ovat kaksoisdiagnoosin tunnettuuden ja erityisesti 2dg-potilaiden kohtelun ja hoidon parantaminen psykiatria- ja päihdepalveluissa. 
Haluamme tukea mielenterveys- ja päihdepalveluiden integrointia sekä laajentaa toimintaa Helsingistä myös muualle Suomeen.

2PISTE: Pyrkii saavuttamaan asettamansa tavoitteet aktiivisella verkostoitumisella, viestinnällä ja tiedotus-toiminnalla, asiantuntija-artikkeleilla ja nettisivuilla, antamalla lehtihaastatteluja, blogikirjoituksilla, teemallisilla ryhmätapaamisilla, luento-tilaisuuksilla, nettiryhmän ylläpitämisellä sekä 2dg-tietopankin jatkuvalla päivittämisellä.

2PISTE: kokoontuu perjantaisin Psykiatria- ja päihdekeskuksen ja Helsingin A-Killan yhteisötiloissa kello 18:00-20:00 osoitteessa Soidinkuja 4-6.C. (Malmin Kelan Takana), jolloin tilat kahviloineen ovat ryhmän yksityiskäytössä.

2PISTE: ryhmätapaamisia ja luentotilaisuuksia on järjestetty n. 100 kertaa. Osallistujia on aiheesta riippuen 7-20. Ikähaarukka on 20-70-vuotta. Miehiä on 55% ja naisia 45%. 
Osallistujat edustavat kaikkia tunnettuja psykiatrisia sairauksia ja päihdehäiriöitä.

KAKSOISPISTE: ONLINE 24/7 toimii Facebookissa, jossa tänään 465 jäsentä valtakunnallisesti. Ryhmään kuuluu myös psykiatrian- ja päihdelääketieteen erikoislääkäreitä, terapeutteja, mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöitä sekä alan asiantuntijoita. http://facebook.com/groups/KAKSOISPISTE

-TOM Merilahti-




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi ja kaksisuuntainen mielialahäiriö

Kolmoisdiagnoosi

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkehoito