Ihmisen puolella, Teemu Tiensuu, toiminnanjohtaja, Sininauhaliitto

Alla harvinaisen asiallinen kirjoitus Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Teemu Tiensuulta otsikolla Ihmisen puolella, jossa huomioidaan myös alkoholin ja muiden päihteiden myönteiset vaikutukset. Itse olen kokenut, että riippuvuuteni alkulähde on juuri näissä myönteisissä vaikutuksissa.

Kukaan ei juurikaan uskalla puhua alkoholin myönteisistä vaikutuksista. Se on tabu, jonka rikkomisesta määrätyissä piireissä rangaistaan muodossa tai toisessa. Yhtään harha-askelta ei saa ottaa.

Omalla kohdallani viittaan jo parikymppisestä sairastamani kaksisuuntaisen mielialahäiriön mielialanvaihteluihin ja sairausjaksoihin, joita  lääkitsin alkoholilla viihdekäytön ohella lähes 30 vuotta. Lopputuloksena kuningas alkoholi otti minusta vallan ja syöksyin suohon.

Miten pystyinkin käyttämään alkoholia yli 30 vuotta? Alkoholinkäyttöni määrästä kaikkien näiden vuosien aikana kertoo parhaiten se, että toimin samanaikaisesti yksityisyrittäjänä. Referenssit puhukoon puolestaan: 


IHMISEN PUOLELLA

"En ole vielä tavannut alkoholistia tai huumeriippuvaista, joka olisi aloittanut juomisen tai aineiden käytön tullakseen riippuvaiseksi. Päihteiden käytöllä tavoitellaan positiivisia vaikutuksia kuten rentoutumista, mielihyvää, ahdistuksen ja masennuksen lievittymistä ja lukemattomia muita asioita." 

"Niitä myös saadaan, koska käyttö jatkuu. Jossain vaiheessa päihteet alkavat hallita ihmistä, käytön antamia positiivisia asioita on entistä vähemmän ja haittoja entistä enemmän." -Teemu Tiensuu, toiminnanjohtaja, Sininauhaliitto




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkoholi ja kaksisuuntainen mielialahäiriö

Kolmoisdiagnoosi

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lääkehoito